Genç Türkiye Forumu Nedir?
Genç Türkiye Forumu Türkiye’de gençliğin deneyimlerini, benzersiz bakış açısını ve bugün genç neslin karşı karşıya olduğu zorlukları dikkate alarak, gençlerin sesini yine gençler için alınan kararlarda uygun şekilde temsil edilmesini hedeflemektedir.
Türkiye’nin yedi ayrı bölgesinde gerçekleşmesi planlanan Forum’da, bölgesel katılımın ve kapsayıcılığın artması ön görülmektedir. Genç Türkiye Forumu’nun, yöntemi ve ulaşılması planlanan kitlesi göz önüne alındığında, alanında bir ilki gerçekleştirmesi planlanmaktadır. Veriye dayalı çalıştaylar şeklinde gençleri bir araya getiren Forum’un süreci, yedi bölgede yapılacak 7 etkinlik ve bir final etkinliği şeklinde organize edilmiştir.
Her bir bölgede gençliği ilgilendiren farklı bir tema üzerinde durulacak ve bu temalar yine gençlerin önerisiyle bir önceki buluşmada kararlaştırılacaktır. Tartışmaya konu her bir tema için Türkiye geneli bir saha araştırması yapılacak ve çıkan veriler o etkinlikte değerlendirilecektir. Veriye dayalı oluşu, o dönem yapılacak Türkiye geneli saha araştırmalarına dayanmaktadır. Böylece her bir tema gençler tarafından tartışılırken tüm Türkiye’nin verisi göz önünde tutulmuş olacaktır.
Gündemle ilişkili kaygılardan derlenen tartışma temasının sonunda, bir diğer temanın konusunu da gençlerin belirlemesi; kendi sorunlarını tanımlayabilir ve tartışabilir bir ortam bulmalarını sağlayacaktır. Bu ortamda bölgesel süreç tamamlanacak ve ilgili verileri ortaya koyacaktır. Bir araya getirilen bu verilerin ardından final etkinliği düzenlenecek, gençlerin fikir ve önerileri üst düzeyde ilgili muhatapları ile bir araya gelecektir.
Genç Türkiye Formu Akdeniz Çalıştayı Hakkında
Genç Türkiye Forumu başvuru sürecinin ardından programa katılması onaylanan ( Başvuru kriterlerine uygunluk ön planda olacak şekilde ) kişiler ile iletişime geçilecektir.
Kimler Çalıştaya Katılabilir?
- Adana.
- Antalya.
- Burdur.
- Hatay.
- Isparta.
Kahramanmaraş. - Mersin.
- Osmaniye ‘de yaşayan ve 18 – 30 yaş arasındaki kişiler başvuru yapabilir.
Yol ve Konaklama TGSP Tarafından Karşılanacaktır
Erkan Orhan 2019 yılında Polonya’da WSB National Louis University’de, 2021 yılında yine Polonya’da WSG University of Economy in Bydgoszcz şehrinde Erasmus yaptı. Gümüşhane Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi mezunu. 2022 Ocak – Mart tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te uzun dönem Erasmus+ ESC gönüllük projesine katıldı. Defalarca Erasmus+ Gençlik Değişimi projesine katılan Erkan aynı zamanda gezgin ve şu ana dek 15 ülke 130’u aşkın şehri gezdi ve seyahatlerine devam ediyor. Erkan’ın bu seyahatleri gerek ulusal gerekse uluslararası medyada geniş yer buldu ve halen seyahatlerine Erasmus+ fırsatlarını değerlendirerek ve otostopla devam ediyor. Sosyal medya içerik üreticisi ve Erasmus+ ESC projelere başvuru danışamnlığı yapmaktadır.