Evvveettt gençler! Bugün sizlere Erasmus+ projeleri kapsamında yer alan staj hareketliliği hakkında genel bilgiler vereceğiz. Bu projeyi ilk defa duyduysanız ve bu konular hakkında genel bir bilgi-birikim kazanmak istiyorsanız bu yazı tam sizlere göre! Hazırsanız başlayalım hiç vakit kaybetmeden.
Nedir Bu Staj Hareketliliği Projesi?
İlk önce herkesin merak ettiği şeydir Erasmus+ projeleri kapsamında yer alan staj hareketliliği konusu. Arkadaşlar, Erasmus+ staj hareketliliği projesi yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin minimum 3 maksimum 12 ay boyunca bir Avrupa Birliği ülkesinde herhangi bir şirkette, eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren kamu/özel kurum ve kuruluşları veya Erasmus Üniversite Beyannamesi (ECHE) içeren bir kurumda staj faaliyetlerinde bulunmasıdır. Bu staj hareketliliği projesi ile öğrenciler hem bölümleri hakkında temel bilgilere sahip olacaklar hem temel mesleki becerilerini geliştirecekler hem de kişisel becerilerini yükseltmeyi, dil bilgilerini arttırmayı, sosyal ve kültürel çeşitlilik kazanacaklar.
Kimler Başvurabilir Bu Staj Hareketliliğine?
Arkadaşlar yine bu programa başvurmak için çeşitli kriterler mevcuttur İsterseniz gelin bu kriterlere göz atalım
- Yükseköğretim programlarına kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek-lisans ve doktora tam zamanlı öğrenciler.
- Yalnız burada dikkat etmeniz gereken şey bireysel başvuru yapamıyorsunuz. Eğer bu staj hareketlilik projesine katılmak istiyorsanız kendi kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna başvuru yapabilirsiniz.
- Yükseköğretim kurumunuz tarafından belirlenen şartlara uygunsanız başvuru yapabilirsiniz.
Staj Hareketliliği Projesi Kapsamında Belirlenen Hibe Konusu
İstisnai seyahat masrafları, kurumsal destek, bireysel destek yani ekonomik olarak dezavantajlı öğrenciler için ek hibe imkanı, içerme desteği gibi hibeler mevcuttur. Proje başlangıcında gerekli olan şartları yerine getirdiğiniz takdirde hibenin %80ini alırsınız. Program sonunda ise yine gerekli tüm şartlar yerine getirildiği takdirde geri kalan %20 ödenir. Ancak projeyi tamamlayamadığınız durumda veya gerekli şartları yerine getiremediğiniz takdirde hibe desteği kesilir ve iadesi istenir. Bu konuda çok dikkatli olmanızı ve şartları dikkatli bir şekilde kontrol etmenizi öneririz. Hibeler bir öğrenciye staj yaptığı süre boyunca gayet yeterli olmaktadır. Hibe miktarı projeye, staja ve ülkeye göre değişmektedir.
Staj faaliyetleriyle ilgili danışmanlık isterseniz bize buradan ulaşabilirsiniz
Selamlar, Ben Batuhan. 20 yaşında üniversite öğrencisiyim. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümünde okuyorum. Gezmeyi, yeni yerler görmeyi ve keşfetmeyi severim. Yeni bir şeyler öğrenmek ve bu tür projelerde yer almak beni daha da çok motive ediyor. Gerçekleşmesini beklediğim ve istediğim hayallerim var bunlar için çabalıyorum.