ESC – European Solidarity Corps Programı Nedir?

Birçok kişi tarafından çokça merak edilen ESC projeleri(European Solidarity Corps) diğer bir adıyla Avrupa Dayanışma Programı (ADP) gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini teşvik eder. Topluma yarar sağlayan projelere çalışmalarına fırsatlar tanır. 18-30 yaş arasındaki gençler kendi ülkesinde veya bir AB ülkesinde 2 haftadan 12 aya kadar gönüllülük programlarına katılabilmektedir.

Gönüllü olan kişiye hangi destekler sağlanıyor?

  • Yolculuk Hibesi

Projenin yapılacağı ülkeye gidiş-dönüş için seyahat masrafları karşılanır.

  • Yatılı Kalma Hibesi

Kurum size yurtta veya bir aile yanında konaklama desteği sağlar.

  • Yemek Hibesi

Genellikle bunun için belli bir miktar ödeme yapılır ve yemek masraflarınızın buradan harcanması istenir.

  • Şehir İçi Ulaşım Hibesi

Konaklama yeri ile faaliyet yeri arasındaki ulaşım da kurum tarafından karşılanır. Ancak, mesafe uzun değilse yürümeniz istenebilir.

  • Sağlık Sigortası

ESC gönüllülük projelerine kabul edildiğiniz zaman faaliyet devam ettiği süre boyunca özel bir sağlık, seyahat ve üçüncü taraf mesuliyet sigortasından yararlanırsınız.

  • Vize Yardımı

Bir projeye seçildiğinizde vize ve oturma izni kurum tarafından karşılanır. Ancak, pasaport çıkarmak için masraflar buna dahil değildir.

  • Dil Eğitimi Yardımı

Proje devam ettiği sürece gittiğiniz ülkenin dil kursuna gitmeniz istenir (En az 3 ay). Bu kurs da aynı şekilde kurum tarafından karşılanır.

  • Cep Harçlığı Yardımı

Projeye katıldığınız zaman ekstradan size cep harçlığı verilecektir ve bunları kişisel harcamanız için kullanmanız beklenir.

ESC

Projelere Katılmak için Şartlar Nelerdir?

·        18-30 yaş arası bütün gençler

Bu şartın dışında yabancı dil, üniversite eğitimi gibi hiçbir kriter aranmamaktadır.

Hangi tarihlerde başvuru yapılır? Ne zaman başlanır?

Yılın her günü  projelerin son başvuru tarihleri doğrultusunda başvurabilir veya kurumla iletişime geçebilirsin. Projeye ne zaman başlayabileceğin tamamen projenin başlangıç tarihleri ve kuruma bağlıdır.

Hangi ülkelere gidebilirim?

22 AB’ye komşu ortak ülke ile program dahilinde olan diğer tüm ülkelerden birine gitme şansınız var.

Gönüllülüğüm esnasında haftada kaç saat çalışmam gerekli?

Çalışma saatinde zaman zaman değişkenlik göstermesine karşın genellikle haftada 35-40 saat çalışmanız beklenir. Bunun dışında kalan zamanlar size aittir.

Başvuru için yapılması gerekenler nelerdir?

Öncelikle European Youth Portal’a kayıt olmanız gerekir. Ardından, başvurular ancak akredite kuruluşlar aracılığı ile yapılacağı için bir gönderen kuruluş bulmanız gereklidir.

Ev Sahibi Kuruluşların kabul kriterleri nelerdir?

Ev sahibi kuruluşların en önemli kriterleri projenin amaç, hedefleri ve sizin göndereceğiniz özgeçmişiniz (Europass CV) ve motivasyon mektubunuzdur.

ESC gönüllülük projelerine kaç defa gidebilirim?

Biri kısa ve biri uzun dönem olmak üzere iki defa gidebilirsiniz. Bu hakları bitirdikten sonra tekrardan daha yer alamazsınız.

ESC gönüllüsü olmak bana ne kazandıracak?

Farklı kültürleri tanıma ve yeni diller öğrenme fırsatına sahip olacağın gibi kendi kültürünü de tanıtma fırsatı yakalayacaksın. Ayrıca Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bir sertifika alacaksın.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shopping Cart
Scroll to Top