Yurt dışı telefon harcı ödeme nasıl yapılır? – 2023

Yurt dışı telefon harcı ödeme işlemi nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Ülkemizdeki artan telefon fiyatları ve vergilerinden dolayı insanlar artık yurt dışından telefon getirmeye başladılar. Bu şekilde aynı telefona çok daha ucuza sahip olabiliyorlar. Yurt dışından getirilen telefonlar için vergi dairesine ödemeniz gereken bir telefon harcı bulunmakta. Bu harcın nasıl ödendiğini aşağıda detaylı bir şekilde açıkladık.

Yurt dışı telefon harcı ödeme işlemi nasıl yapılır?

Yurt dışından aldığınız telefonu Türkiye’de kullanabilmek için öncelikle IMEI kaydını yaptırmalısınız. IMEI kaydı yaptırma hakkınız olup olmadığını BTK’nın IMEI kaydı sorgulama sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. E-devlet hesabınızla sisteme giriş yapıp yurt dışından getirebileceğiniz telefon hakkınız olup olmadığına bakabilirsiniz. IMEI kayıt ücretinizi ödeyip kaydınızı yaptıktan sonra ayrıca telefon harcı ödemelisiniz. Sizler için yurt dışı telefon harcı ödeme işlemini nereden yapacağınızı detaylı bir şekilde göstereceğiz.

IMEI kaydı vergi harcı

İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden online şekilde ödeyebilirsiniz!

Yurt dışından getirdiğiniz telefonunuza IMEI kaydını yaptırdıktan sonra harcını vergi dairesine ödemeniz gerekli. İnteraktif vergi dairesi harc ödeme sitesi üzerinden işleminizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Sizden aşağıdaki bilgiler istenecek:

  • TC Kimlik numaranız
  • Adınız
  • Soyadınız
  • İl
  • Vergi dairesi seçimi
  • Telefonunuzun IMEI numarası

Bu bilgileri girerek telefon harcınızı devlete ödeyebilirsiniz. Harç ücretleri her dönemde değişmektedir. Güncel harç ücretleri İnteraktif Vergi Dairesi’nin web sitesinde yer almaktadır.

Yurt dışı telefon harcı ücretleri ne kadar?

Şu anda yurt dışından getirdiğiniz telefonunuzun harcını ödemek isteyenler için yurt dışı telefon harcı 2.732,40TL olarak belirlenmiş. Her dönem ücretler değişmektedir. Ayrıca IMEI kaydı yaptırırken de ödemeniz gereken ücretler bulunmakta.

Telefon harcınızı öderken dikkat etmeniz gerekenler!

  • T.C. Kimlik numaranızı girmelisiniz. Harç ödemesi pasaport sahibinin T.C. kimlik numarasına yapılmalıdır.
  •  İlinizde bulunan vergi dairelerinden/malmüdürlüklerinden sadece harç ve değerli kâğıt bedeli tahsilatına yetkili olan vergi daireleri/malmüdürlükleri listelenmektedir.
  • Borcunuzu 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.
  • Listeden size uygun olan ili ve ödemenizin aktarılacağı vergi dairesi/malmüdürlüğü seçimini yapmalısınız (Örneğin ikametgâhınıza veya işyerinize en yakın vergi dairesi).
  • Herhangi bir vergi dairesinin seçilmesi yeterli olup sadece ödemenizle ilgili iade veya mahsup yapılması gereken durumlarda; iade veya mahsup işlemleri seçmiş olduğunuz vergi dairesi/malmüdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top