Merhabalar bu yazıda gençlik değişimi projeleri 2023 hakkında konuşacağım. Ben Kovan ekibinden Umut hoş geldiniz gezginler ve gezmek isteyenler. Farklı kültürler hakkında daha fazla şey öğrenmek ve bunu yurtdışında mı yapmak istiyorsunuz? İşte bu yazı tam size göre.
Gençlik Değişimi Projeleri 2023
Erasmus+, AB‘nin en kapsamlı eğitim gençlik ve spor programıdır. Asıl isim her ne kadar Erasmus+ olsa da bu ismin altında eğitim gençlik ve spor ile ilgili çok fazla alt kategori bulunmakta. Bu alt kategorilerden en çok duyulan ve bilineni , resmi adı “Yükseköğrenim Öğrenci Hareketliliği” olan Erasmus’tur. Oysaki Erasmus+ programının altında Erasmus vb. 50’ den fazla alt kategori bulunmaktadır. Bu alt kategorilerden bir diğeri ve benim de bahsetmek üzere olduğum eğitim ve yabancı dil zorunluluğu bulunmadan katılım gösterebildikleri kısa süreli (5-21 gün arasında değişen) faaliyet sürelerine sahip, grup halinde katılabildiğiniz (projelerdir) hareketliliklerdir. Bu projelere “Gençlik Değişimi – Youth Exchange” projeleri adı verilmiştir. Bu program Erasmus’ta olduğu gibi bir üniversite okuyor olmanız yabancı dil sınavını geçmeniz veyahut üniversiteniz yurtdışında başka bir üniversite ile işbirliği içinde olması gibi şartlar barındırmıyor. Gençlik değişimi projeleri genelde resmi olmayan gençlik grupları (en az 5 gencin bir araya gelerek kurduğu) ve gençlik dernekleri gibi organizasyonlar tarafından uygulanır.
Hibelendirmeler Nasıl ve Nelerdir?
Gençlik değişimi projelerine seçilen katılımcılara zorunlu olarak ulaşım(belli sınırlar dahilinde), konaklama, yeme-içme ve vize destekleri verilmektedir. Ulaşım desteği sınır da şu şekildedir: 0-99 km mesafe için 23 euro, 100-499 km mesafe için 180 euro, 500-1999 km mesafe için 275 euro, 2000-2999 km mesafe için 360 euro, 3000-3999 km mesafe için 530 euro, 4000-7999 km mesafe için 820 euro ve 8000 ve üzeri km mesafe için 1500 euro destek sağlanmaktadır.
Gençlik Değişimi Projeleri 2023 Katılma Şartları Nelerdir?
Projeye katılma şartı yukarda da bahsettiğim herhangi bir üniversite okuyor veya mezun olmuş olma İngilizce biliyor olmak değil sadece 13-30 yaş arasında olmaktır. Bazı programlar daha uygun gördükleri için bu yaş aralığını 18-30 olarak ayarlayabilir ve konuyla alakalı daha bilgili kişileri seçmek isteyebilir.
Projelere Nasıl Başvurabilirim?
Aşağıda vermiş olduğum linkten sürekli olarak Gençlik Değişimi projelerini paylaşıyor ve kullanıcılara sunuyoruz başvuru linkleri ve projeyle alakalı bilgileri bulunduruyoruz. Takipte kalın gezginler ve gezmeyi sevenler.
Gençlik değişimlerine göz atmak için tıklayınız.
Selamlar ben Umut. Gezmeyi ve maceralara atılmaya bayılan biriyim. Sürekli yeni yerler keşfetmeye bayılırım. Aynı zamanda Astronomi üzerine ilgim var ve bununla ilgili bir bölümde okumaktayım.
Merhabalar. Ben 16 yaşında bir lise öğrencisiyim. Bu tür projeleri araştırıyorum ama kendi yaş aralığımda bir proje bulamadım baktıklarım hepsi 18 yaş ve üstü. Yardımcı olur musunuz? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhabalar , Ben Talha 19 yaşındayım İngilizce Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyorum. Hazırlık sınıfını Kiev-Ukrayna’da okudum. İngilizcem B2 seviye. Ayrıca yeşil pasaportum var sizin derneğinizdeki projelere katılmak istiyorum eğer bana uygun bir proje olursa yardımcı olma şansınız var mı?